Gelre en omgeving

Ons terrein ligt in de Veluwezoom midden in een bosgebied met uitgestrekte heidevelden.
De bossen rond Gelre zijn eigendom van Natuurmonumenten. Deze organisatie past sinds medio jaren tachtig zo min mogelijk beheer toe om op die manier een natuurlijker bos te krijgen. Dat gebeurt voor een deel van het gebied via begrazing door Schotse hooglanders.

Richting Loenen ligt de Zilvense heide, een heuvelachtig, golvend terrein met jeneverbessen en boomgroepen en -iets verder- de Loenermark. In de vroege ochtend kun je erop uit om van de vele vogelgeluiden te genieten. Een mooi oord voor fotograferende vogelaars om te speuren naar de raaf, buizerd, kruisbek, goudvink, putter, houtsnip, boomvalk, appelvink, bonte vliegenvanger en zwarte specht.

De Posbank en het Herikhuizenveld vormen een deel van de Rheder- en Wortherheide. Aan de rand van dit heidegebied ligt de wildobservatiepost ‘De Elsberg’.
Deze observatiepost is op loopafstand van het Gelreterrein en als je ‘s avonds een ommetje maakt kun je nog herten en wilde zwijnen tegenkomen. De Elsberg biedt van half september tot half oktober uitzicht op edelherten die zich hier voor de bronst verzamelen.

Er zijn veel fiets- en wandelroutes die vanaf het Gelreterrein starten. In de ‘Hut’ op Gelre is voor de gasten een map beschikbaar met een rijk overzicht van routes. Op deze site worden regelmatig fiets– en wandelroutes dichtbij Gelre gepubliceerd.
Vanuit het Gelreterrein kun je uitstapjes maken naar een van de vele dorpen rond de Veluwezoom.

Op het tabblad Weblinks vind je een overzicht van websites met informatie over de omgeving van Gelre. Tevens staan daarop de weblinks naar naturistenverenigingen.