Toeristen informatie

Aktueel

Winterwandelingen

Winterwandelingen

Lekker een frisse neus halen? De boswachters van natuurmonumenten selecteerden...
Meer informatie

Dierentuinen en Speeltuinen

Apenheul in park Berg en Bos
J.C.Wilslaan 21, Apeldoorn       
Apenheul bestaat uit een 12 ha groot bos  met 35 verschillende soorten apen, totaal 300. Er zijn presentaties door dierverzorgers. De helft van de apen loopt los. Het ligt in park Berg en Bos dat grenst aan het Kroondomein van Paleis het Loo.
Parkeerplaats bij Berg en Bosch  www.apenheul.nl

Julianatoren Kinderpretpark
Amersfoortseweg 35, Apeldoorn
De Julianatoren is voor kleine en grote kinderen met o.a. kabouterland, mini botsauto’s,  de olifantenmolen, de disneymolen, een turtlebaan en een airtrampoline. Verder kun je kippen en geiten voeren en  zitten in tuimelende theekopjes en pootjebaden in het muizenbassin.
www.julianatoren.nl

Het land van Jan Klaassen
Gildeweg 6  Braamt  (5km onder Doetinchem)
Pretpark, speeltuin en poppentheater
www.janklaassen.nl

De Dierense speeltuin
Rode Kruislaan 1, Dieren
www.dierenspeeltuin.nl

Posbank 
Heuvenseweg 5a,Rheden
Bij Paviljoen de Posbank van Natuurmonumenten bevindt zich een speeltuin. Verderop in het bos ligt een uitdagend klim- en klauterpad. Bij parkeerplaats de Lange Juffer vind je o.a. een tokkelbaan. In de directe omgeving is een educatieve tuin van het IVN, een bijenstal en schaapskooi Heuven.

Malkenschoten Kinderparadijs       
Dubbelbeek (hoek Arnhemseweg), Apeldoorn. Malkenschoten is een kinderboerderij met  verschillende soorten dieren en Binky is de mascotte. Dansen vindt hij leuk en hij heeft zijn eigen Binkyliedjes. Verder kun je er hutten bouwen en er zijn levensgrote bouwblokken.Er is o.a. een speeltuin, een binky bus, een minigolfbaan, een uitkijkpunt, een waterparcours met waterfietsen en je kunt er trampoline springen. www.binky.nl

Burgers Zoo  www.burgerszoo.nl
Anton van Hoofplein 1, Arnhem-Noord
Dit dierenpark bestaat uit: Burgers Bush, Het tropische regenwoud met zijn vochtige hitte, dichte plantengroei  en eigen geuren en geluiden,  De Desert,  de Mexicaans-Amerikaans rotswoestijn, Burgers Ocean met zijn koraalrif in de Indo-pacifisttische Oceaan,Burgers Mangrove, dat is gebaseerd op hun natuurgebied in Belize waar je o.a.  vlinders kunt ontdekken, zeekoeien en verschillende krabben.
B
urgers Safari, een savannevlakte met o.a. giraffes en neushoorns en Burgers Rimba,  het Maleise regenwoud. Verder is er een speeltuin van 1000 m3 van natuurlijke materialen.

De Spelerij/Uitvinderij
Veldweg 5, Dieren 
De Spelerij is een doe-, samenwerk- en verwondertuin. De Uitvinderij is een enorme werkplaats waar je je eigen kunstwerk kunt maken. Het park is geschikt vanaf 4 jaar.
www.spelerij.nl